ASIGURARE AUTO

Asigurare auto

Scop
In cazul producerii unui accident rutier din cauza conducatorului sigurat acesta este nevoit sa plateasca despagubirle materiale,sau vatamari corporale persoanei prejudiciate.

Cum actionati dupa producerea daunei?
Mai intai trebuie sa realizati dosarul de dauna.Pentru a realiza acest lucru trebuie sa va adresati oricarei unitati teritoriale indiferent locul unde s-a emis polita.

Despagubirea
Despagubirea se realizeaza de compania de asigurari. In cazul care societatea de asigurari nu isi indeplineste obligatiile referitoare perioada de despagubire,timpul investigatiei,pretul despagubirii se  vor aplica penalizari in functie de  numarul de zile intarziate.

Care sunt conditiile de utilizare?

  • inmatricularea masinii
  • numele  asiguraturatului trebuie sa se regaseaca pe documentele de identificare  ale autoturismului

ale autoturismului

  • certificat de inmatriculare/carte de identitate

Cartea Verde este necesara pentru cei care circula in afara teritoriului tarii. Pretul Cartii Verzi este  inclus in cel al Asigurarii Auto.

Cum procedati in cazul achizitionarii  autovehicolului  in regim  second  hand?

In  acest  caz  trebuie sa incheiatayi imediat asigurarea auto proprie in asa fel incat sa  deveniti  imediat  asigurat.Acesta  conditie  este necesar sa fie fie indeplinita deoarece  asigurarea  auto  nu o primiti  in mod automat,cu alte cuvinte nu se mosteneste de la cel care  v-a  vandut vehicolulul  ci trebuie sa  realizati  o asigurare  auto noua.

Dar in cazul cumpararii  unui autovehicol in regim leasing?

Societatea de leasing este  cea care  trebuie sa incheie asigurarea  auto.

 

Neasigurat-consecinte

Asigurarea auto(RCA) este  obligatorie. Totusi din diferite motive puteti sa nu realizati acest lucru.Trebuie sa  stiti faptul ca in cazul  unui accident daunele materiale sau persoanele vatamate au dreptul la plata  despagubirilor de catre dumneavoastra. In plus carnetul de inmatriculare al masinii  dumneavoastra va fi retinut si va trebui sa  platiti si o amenda.

 

Dovada incherii asigurarii auto

Exista doua moduri de plata asigurarii auto.Acestea sunt plata prin numerar si  plata prin OP(cont  bancar).Astfel ca  puteti dovedi faptul ca ati  incheiat asigurarea auto fie  prin prezentarea  chitantei in cazul platii prin numerar  fie prin OP vizat la  banca.